De nieuwe sporthal biedt straks gelegenheid om allerlei ‘nieuwe’ sporten uit te oefenen. Weten welke? Kom dan op zaterdag 19 januari naar de inloop demonstratiemiddag in het Dorpshuis van 14.00 tot 17.00 uur en maak kennis met bijvoorbeeld tai chi, dynamic tennis, pickleball, tchoukbal en walking football. Kom kijken, proef de sfeer of doe meteen mee! 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Programma

In de sportzaal:

14.00 – 14.45 uur
Dynamic Tennis: attractieve racketsport, combinatie van tafeltennisregels en die van tennis. Het wordt gespeeld op een badmintonveld met een laag net, een lichtgewicht foamball en onderhandse opslag.

14.45 – 15.30 uur
Pickleball: combinatie van tafeltennis, tennis en badminton, met licht materiaal. Pickleball lijkt op tennis, maar is makkelijker te spelen. De snelheid van de bal is veel lager, de baan een stuk kleiner en het net hangt lager. Het is een sport voor iedereen, alle leeftijden en alle niveaus en makkelijk te leren. 

15.30 – 16.15 uur
Tchoukball: alternatieve vorm van handbal en een mix van basketbal, handbal en volleybal waarbij geen keeper nodig is. Het speelveld is kleiner, een keeper niet nodig. Je kunt veel wisselen en er is weinig fysiek contact.

16.15 – 17.00 uur
Walking Football: een nieuwe voetbalvorm met kleinere doeltjes en regels die maken dat de sport door iedereen kan worden beoefend. De korte wedstrijdjes worden gespeeld in wandeltempo op een klein veld, zonder keeper. Er gelden aangepaste regels: de bal mag bijvoorbeeld niet boven heuphoogte komen, buitenspel geldt niet en slidings zijn niet toegestaan. 

In de Waarlands Polderzaal:   

14.15 – 15.00 uur
Tai Chi& Qigong: een van oorsprong Chinese bewegingskunst waarin je leert te focussen op je lichaam en bewegingen. Deze concentratie levert rust en ontspanning op. Dit is voor alle leeftijden. Ook fysiek voor iedereen geschikt. Het gaat om bewegingen vanuit staande positie.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

In deze sporten kun je veel wisselen, is er minder fysiek contact maar het technische spelletje blijft uitdagend. De materialen zijn lichter van gewicht en afstanden zijn kleiner. Google de sporten eens op Youtube, dan krijg je er vast een voorstelling bij.

TIP: Voor alle sporten volstaat een makkelijk zittend tenue en zaalsportschoenen. Bij Tai Chi kunt u ook gewoon op sokken aan de slag.


Healthcheck/medisch sportuur
De hele middag kunt u zich aanmelden voor een uur sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Want ook al heb je fysieke beperkingen: bewegen is goed en sporten blijft mogelijk. We denken aan hartpatienten, diabetici, mensen met reumaklachten et cetera. Er is informatie verkrijgbaar m.b.t. deze healthcheck en sportmogelijkheid.

Wij zijn er ook en staan open voor uw vragen die dag!

Doret Dekker (bekend met Dynamic Tennis en Tai Chi)

Ton Bes (bekend met Dynamic Tennis)

Dirk Bruin (bekend met Walking Football)

René Moormann (bekend met Pickleball)

Tonny Bruin (bekend met Tchouckbal en Tai Chi)

Voor meer info: Tonny Bruin, 06 54374097, t.berkers@gmail.com